When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

“Szőrös pánik” Ausztráliában – képek

„Szőrös pánik” borított el egy ausztrál kisvárost.

“Szőrös pánik” Ausztráliában – képek

Az ausztráliai Wangaratta lakói egy szokatlan természeti problémával szembesültek. A Panicum Effusum nevű gyomnövény, népies nevén „szőrös pánik” (hairy panic), szó szerint foglyul ejtette a környéket. A szél által hordott, ördögszekér szerű száraz növény, városszerte felgyülemlik az utakon, udvarokon, mint valami sajátos hóbucka, számos problémát okozva a lakosságnak. Wangaratta város, a híres zenész Nick Cave szülővárosa, lakossága mintegy tizenhétezer ember. Itt sokan naponta többször is kénytelenek eltakarítani a száraz füvet, mivel az beborítja a pázsitot, eltorlaszolja a bejáratot. Egyes helyeken ezek a „szőrös” buckák ház magasságúra nőnek.

Szőrös pánik”

Szőrös pánik

A város lakosságának, minden évben szembe kell nézni hasonló problémával, idén azonban a „szőrös pánik” rekord méreteket öltött. Ennek pedig a régióban uralkodó anomális forróság és az eső szinte teljes hiánya az oka. A helyiek azonban a történtekért egy helyi farmert okolnak, mert az nagyon elhanyagolta a földjeit.

Szőrös pánik

A juhokra és egyéb fűevő állatra, ha megeszi, veszélyt jelent ez a száraz fű, mert mérgező. Az emberekre, macskákra és kutyákra viszont nem veszélyes.

Szőrös pánik

Korábbi bejegyzés: Emberek, akik genetikailag mások

Szőrös pánik

Ez érdekelni fogja