When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A Föld órája 2016

A Föld órája 2016-ban március 19-én lesz 20:30 és 21:30 között.

A Föld órája 2016

A Föld órája minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.

2016-ban már 178 ország csatlakozott az akcióhoz világszerte. Magyarországon először 2008-ban, vagyis a Föld Órája nemzetközivé válásának évében szervezték meg az akciót. Abban az évben négy magyar város csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez.

Föld órája logó egy 60-as szám, mely 60 percet szimbolizál, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Idén ez a szimbólum egy + jellel egészül ki, ezzel is biztatva mindenkit, hogy ne csak a Föld órája 60 percében kell figyelni az energiafogyasztásra és környezetünkre.

Korábbi bejegyzés: Ivóvízkészletünk már 25 év múlva a végéhez ér

Ez érdekelni fogja