When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hogyan kerülhetjük el a tavaszi meghűlést – hasznos tanácsok

Meghűlés nélkül átvészelni a tavaszt teljesen reális, ha ismerjük a kockázati tényezőket és megpróbáljuk kiküszöbölni őket.

Hogyan kerülhetjük el a tavaszi meghűlést – hasznos tanácsok

Betegnek lenni tavasszal, amikor már elmúltak a téli fagyok, a természet pedig ébredezni kezd, különösen kellemetlen. Viszont ebben az évszakban a szervezetünk gyakran eléggé le van gyengülve, emiatt gyakrabban kapunk el mindenféle megfázásos betegséget.

Vizsgáljuk meg, mi okozza a megfázást és milyen stratégiát alkalmazhatunk, hogy elkerüljük.

Hasonló bejegyzés: Kezdődik a tavaszi allergia

A tavasz nagyon jó körülményeket biztosít a vírusoknak, amelyek rosszul viselik a fagyokat és a kánikulát, de a tavaszi se nem hideg, se nem meleg, gyakran nyirkos levegőt, nagyon is kedvelik. Akkor is elkaphatunk egy jó kis meghűlést, ha könnyen öltözünk, ugyanoda vezet, ha túl meleg ruhákat veszünk fel, és megizzadunk. Figyeljük hát, az időjárás jelentést és mindig a hőmérsékletnek megfelelően öltözzünk.

Nagyon fontos, hogy tavasszal fokozottan figyeljünk az étkezésünkre, mivel vitaminhiány is okozhatja „fogékonyságunkat” a betegségekre. Fogyasszunk tehát több zöldséget és gyümölcsöt, egészítsük ki étrendünket ásványi és vitamin készítményekkel. Csökkentsük az alkoholbevitelt, mert az nyomasztóan hat az immunrendszerre, és dehidratálja a szervezetet.

Korábbi bejegyzés: Tombol az influenza. Koncentráljunk a megelőzésre

Ez érdekelni fogja