When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz Peruban: 2 ember életét vesztette

A heves esőzések áradásokat okoztak Peruban.

Árvíz Peruban: 2 ember életét vesztette

Az ország északi és déli része szenvedte a legtöbb kárt. A nehéz időjárási körülmények miatt két ember életét vesztette.

Peru északi részén az árvíz miatt a riasztás legmagasabb foka van érvényben. A felhőszakadástól leginkább érintettek Piura és Tumbesba területei, Ecuador határától nem messze. Helyenként 100 milliméternél is több csapadék esett, 34 lakóház megsérült.

Nagy esőzések vonultak végig az ország déli részén, Kunó, Cuzco és Apurimac régióiban is. A bőséges csapadék miatt kilépett medréből a Putumayo folyó. Az árvízben két ember meghalt, egy harmadiknak a sorsa ismeretlen.

Punó régióban víz alá kerültek az utak és mezőgazdasági területek, megsérült 88 lakóház. Cusco városában a felhőszakadás eredményeként két lakóház összedőlt.

Limában az ország központi részén, a sok eső miatt földcsuszamlások keletkeztek. A károk felszámolásában, a közutak és vasúthálózat letakarításában 270 katona vesz részt.

Korábbi bejegyzés: Havazást hozott a tavasz

Ez érdekelni fogja