When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Spanyolországot belepte a hó – képek, videó

Hóvihar tombol az egész országban.

Spanyolországot belepte a hó – képek, videó

Az ország különböző régióiban a rossz idő számos kataklizmát okozott, a toronymagas hullámoktól, amiket a viharos szél korbácsol magasra, a hirtelen hőmérséklet csökkenésig és hótorlaszokig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (AEMET) 30 tartományban (az ötvenből) viharjelzést adott ki. Az előrejelzések szerint a hegyekben akár 1 méter hó is eshet. Ezenkívül narancs színű figyelmeztetés lépett életbe Aragóniában, Katalóniában és Asztúriában. Ezekben a tartományokban 30 centiméteres hó várható.

Sárga-rossz időjárási viszonyokra figyelmeztető riasztás van érvényben Contabria, Kasztília-La Mancha, Kasztília és León, Navarra, Extremadura, Galicia, La Rioja közösségekben és Madridban is. A hóréteg vastagsága itt 9 és 15 centiméter között mozog. A hőmérséklet helyenként 0 °С fokra csökkent, a széllökések erőssége pedig eléri a 70 km/h.

A viharos téli idő az utakon is számos problémát okozott. Rendkívül nehézkes Tarragona autonóm régióban a közúti forgalom. Katalóniában pedig 80 autó került a hó fogságába.

Ez érdekelni fogja