When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tornádók az USA-ban: 7-en meghaltak, 50-en megsebesültek

Legalább heten meghaltak a két napig tartó tornádó tombolás alatt az Egyesült Államok déli és közép-atlanti régiójában.

Tornádók az USA-ban: 7-en meghaltak, 50-en megsebesültek

Szerdán, négy ember életét vesztette, huszonkettő pedig különböző sérüléseket szenvedett, miután tornádó csapott le Waverly és Evergreen településekre Virginia-ban – közölték a hatóságok.

Az állam kormányzója, Terry McAuliffe rendkívüli állapotot vezetett be a súlyos időjárási körülmények miatt. A Nemzeti gárdát küldték, hogy segítsen az érintett területeken.

Kedden Louisianában a tornádó lerombolt egy mobil lakótelepet, ketten meghaltak, több mint harminc ember különböző erősségű sérüléseket szenvedett. A lakótelep az elemi csapás után fém és hulladékhalmazzá változott. Az amerikai Vöröskereszt ideiglenes szálláshelyeket nyitott a rászorulók számára. Louisiana kormányzója is szükségállapotot hirdetett ki a tornádótól tetemes károkat szenvedett hét plébánia területén.

Kedden délkeleten több mint két tucat tornádóról érkezett jelentés.

Épületek sokasága sérült meg vagy omlott össze Floridában, Pensacola városában, többek között egy lakótelep is. Mississippiben egy ember életét vesztette.

Korábbi bejegyzés: Hatra nőtt a texasi tornádók halálos áldozatainak száma

Ez érdekelni fogja