When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Portugália, Spanyolország és Nagy-Britannia az árvíz fogságában

A víz elöntötte Londont és a Pireneusokat – meghalt egy gyermek és egy idős férfi!

            Portugália, Spanyolország és Nagy-Britannia az árvíz fogságában

Portugáliában viharjelzést adtak ki, az Atlanti-óceán felett tomboló vihar miatt. A viharos óceán hullámainak magassága 5-7 méter, helyenként viszont eléri a 11 métert is. Portugália összes part menti településén főként narancssárga, egyes helyeken pedig piros riasztás (a piros, a riasztás legmagasabb fokozata) van érvényben. Ezeken a településeken, helyenként 20-30 m/s szélerősség tapasztalható. Az óceánon tomboló hullámok veszélyeztetik a hajózást is, ezért a hajók egyenlőre nem mehetnek ki a nyílt vízre.

Észak-Portugáliában a heves esőzések árvizeket és földcsuszamlást okoztak. A viharos szél fákat döntött ki. Egy ember életét vesztette.

Északnyugat-Spanyolországban és Délnyugat-Franciaországban is viharjelzés van érvényben. A meteorológiai előrejelzés szerint a viharos időjárás csak a hét vége fele nyugszik meg valamelyest. Viharos szél, eső és havazás tapasztalható Spanyolország egész területén.

A hét végén a rossz idő miatt meghalt egy gyermek, többen pedig megsérültek . A három éves kisfiú vasárnap vesztette életét az építkezési törmelék alatt, amit a viharos szél döntött a gyermekre Huelva délnyugati tartományában.

Cantabriában a partról nyomtalanul eltűnt egy 73 éves horgász, a folyamatosan rossz idő miatt fel kellett függeszteni a keresését.

Galíciában a nagy hóesés eltorlaszolta az utakat, emiatt több tucat autós került a hó fogságába. A viharos erejű szél rengeteg kárt okozott Spanyolország más teleülésein is, kidőlt fák és leazakadt vezetékek formájában.

Angliában az árvíz, szerencsére nem követelt áldozatokat. A Temze kilépett a medréből és elöntötte London part menti részeit, még az elit Richmondot is. Szerencsére az árvíz levonulóban van, ám erős lehűlést ígérnek az ország egész területén.

Ez érdekelni fogja