When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Évente 5 millió ember hal meg légszennyezettség miatt

A szennyezett levegőnek, évente több mint 5 millió ember esik áldozatul. A halálesetek több mint a fele Kínára és Indiára esik.

Évente 5 millió ember hal meg légszennyezettség miatt

Egy nemzetközi tudós csoport kiszámította, hogy világszerte hány áldozata van a légszennyezésnek – az eredmény lesújtó! Már több mint 5,5 millió ember! Indiára és Kínára esik a légszennyeződés következtében bekövetkezett halálesetek 55%-a. 2013-ban körülbelül 1,6 millió ember halt meg Kínában, 1,4 millió pedig Indiában.

A kutatók állítják, annak ellenére, hogy a hatóságok a káros kibocsájtások korlátozásara törekednek a jövőben, a légszennyezettséggel összefüggő halálesetek száma az elkövetkező húsz évben nőni fog.

Korábbi bejegyzés:Ellepte Kínát a szmog – Videó

Már korábban is jelentették, hogy a nitrogén-dioxid (NO2) – káros gáz, ami gépkocsikból, erőművekből, ipari létesítményekből kerül a levegőbe – az elmúlt 10 év alatt Kína egyes városai felett drasztikusan megnőtt, míg mások felett, csökkent. Amíg a közép-alföld északi részén jelentősen növekedett a levegő szennyezettsége, addig a NO2 kevesebb lett Sanghaj (31%), Hong-Kong (28%), Guangzhu (43%), Peking (10%) levegőjében.

Megnövekedett nitrogén-dioxid koncentráció volt megfigyelhető sok indiai városban is: Chennai, Bangolore, Kolkata levegőjében a NO2 az elmúlt 10 évben 20% nőtt.

Ez érdekelni fogja