When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tajvan: 61 órát töltött a romok alatt, túlélte a 8 éves kislány

Egy 8 éves kislány élve került elő a 6,4 erősségű szombati földrengés által földig rombolt épület romjai alól, 61 órával a katasztrófa után.

Tajvan: 61 órát töltött a romok alatt, túlélte a 8 éves kislány

A gyermek több mint 61 órát töltött az épület romjai alatt és csodával határos módon életben maradt. Lin Sura hétfőn találtak rá, a kislány eszméleténél volt és elmondta a megmentőinek, hogy egész idő alatt rettenetesen szomjas volt. Kedden Lin már eléggé magához tért a 61 órás megpróbáltatások után és már meg is rendelte kedvenc édességeit – zselét és fagylaltot, a boldog családjától.

A pusztító erejű földrengésben mintegy 40 ember vesztette életét, 107-et pedig eltűntként tartanak nyilván, bár úgy gondolják, hogy ezek az emberek az összedőlt ház romjai alatt vannak. A földrengésnek legalább 10 gyermekáldozata is van.

Korábban írtuk: Tajvanban 34-re nőtt a földrengés áldozatainak száma

A mentőakciót folytatják, mivel a romok alatt három helyen is regisztráltak életjelet. A szakemberek a nehéz technika bevetését fontolgatják, a romok mielőbbi szétszedése és eltakarítása végett. A helyszínen mentőkutyás szakemberek dolgoznak.

Letartóztatták az épület építőmérnökeit, mivel csak az az egy sokemeletes lakóház dőlt össze és ez kétséget ébreszt az építészek lelkiismeretes munkáját illetően. Már elkezdték a nyomozást.

Ez érdekelni fogja