When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tajvanban 34-re nőtt a földrengés áldozatainak száma

A szombat reggeli, dél-tajvani 6,4 erősségű földrengés áldozatainak száma a legutolsó adatok szerint 34-re nőtt. 24-en Tajnanban egy bérház romjai alatt lelték halálukat - jeleni a CNN.

Tajvanban 34-re nőtt a földrengés áldozatainak száma

A természeti csapás következtében több mint 500 ember szenvedett különböző sérüléseket. Vasárnap estig, 100 ember került kórházba. A földrengés epicentrumához közel eső Tajnan város 120 lakóját nyomtalanul eltűntként tartják nyilván.

A környéken gázszivárgást észleltek és csőtörésről érkeztek jelentések. A vízhiány 400 ezer háztartást érint, mintegy hatezer lakás maradt áramellátás nélkül. A romokon több mint 1500 katasztrófamentő dolgozik, köztük tűzoltók, katonák. Kutyák segítségével túlélők után kutatnak. A magasból két helikopter segíti a mentési munkálatokat.

Fennakadások vannak a vasúti közlekedésben, több vonatot nem indítottak el, folyik a vasúti pályák ellenőrzése.

Tajvan elnöke, Ma Jing-csiukatasztrófa helyszínére érkezve biztosította a lakosságot, hogy a kormány mindent meg fog tenni a biztonságuk érdekében, a még életben levők kimentéséért és a hajléktalanokká váltak mihamarabbi elhelyezéséért.

A földrengés sújtotta vidék felé hideghullán közeledik, ami nagyon megnehezítheti a mentési munkálatokat.

Korábbi bejegyzés: Alabamán és Mississippin tornádók söpörtek végig

Ez érdekelni fogja