When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A Henry lecsapott Nagy-Britanniára – videó

A széllökések erőssége eléri a 140 kilométert. Nagy-Britannia északi részére igen zord idő támadt február 2-án, kedd reggeltől Skóciában és Észak-Írországban tombol a Henry hurrikán.

A Henry lecsapott Nagy-Britanniára – videó

A nyugati parton és a szigeteken a széllökések erőssége eléri a 110- 130 kilométeres óránkénti erősséget, egyes helyeken pedig a 145 km/h is. Skóciában például le kellett zárni az autópályákat, mert a széllökések olyan erősek voltak, hogy egyszerűen felborították az autókat. Megzavarta a vasúti és komp közlekedést. Ideiglenesen szünetel az iskolákban a tanítás. A szélvihar fákat döntött ki, épületeket rongált meg.

A rossz idő nem kerülte el Írországot sem. Itt 65 -80 km/h szélsebességet mértek, a széllökéseké pedig elérte a 110- 130 km/h erősséget. Az ilyen időjárás nagyban súlyosbíthatja a nemrég árvíz sújtotta térség helyzetét, a meteorológusok szerencsére javulást ígérnek, már a nap folyamán.

Korábban írtuk: Írországban a Jonas vihar ezreket hagyott áram nélkül


Ez érdekelni fogja