When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

100 ezren rekedtek a pályaudvaron Kínában

Több mint 100 ezer ember rekedt Dél-Kínában a Guangzhou vasútállomáson, miután a rossz időjárás miatt több tucat járatot törölni kellett. Az utasok a kínai új év alkalmával utaztak volna haza.

100 ezren rekedtek a pályaudvaron Kínában

Igazi rémálommal kezdődött a holdújév azok számára, akik vasúttal akartak volna a szeretteikhez jutni a Guangzhou vasútállomásról. Az összegyülekező tömeg ugyanis nem tudott felszállni és elindulni a szerelvényekkel a rendkívül zord időjárás miatt.

Néhány utasnak több mint 10 órát kellett várakoznia az állomás területén, miután 32 járatot is töröltek. A problémát az is okozta, hogy sok utas jóval a vonatok indulása előtt már az állomás területére érkezett. A helyszíni biztonságiak szerint volt olyan, aki már két nappal a vonata indulása előtt ott volt.
A több tízezernyi utas biztonságát a helyszínre vezényelt 2600 főnyi rendőri erő igyekezett biztosítani. A tömeg olyannyira nagyra duzzadt, hogy a környéken le kellett állítani a metrókat, kompokat és a villamosokat is, hogy ne szállítsanak több utast az állomás területére.

Minden évben kínai munkások milliói kelnek útra és utaznak haza családjaikhoz, hogy együtt ünnepeljék a február 8-án esedékes holdújévet.

atv.hu

Ez érdekelni fogja