When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Szaúd-Arábia északi részén 85 éve most esett először hó, Kuvaitban pedig emberemlékezet óta először esik a hó

Majd két hete rendszeresen hullanak a hófehér pelyhek az Szaúd-Arábia északi részén. A múlt csütörtökön a hatóságok kénytelenek voltak felfüggeszteni a tanítást minden iskolában. Pénteken a hóesés elérte Rahva városát, ahol a levegő hőmérséklete -2 C fok alá süllyedt.

Szaúd-Arábia északi részén 85 éve most esett először hó, Kuvaitban pedig emberemlékezet óta először esik a hó

A közeljövőben a hóesés, sajnos nem szűnik meg az országban. A meteorológiai központ adatai szerint az elkövetkező napokban újabb hóesés várható.

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy tegyenek óvintézkedéseket a hóesés és szokatlan hideg miatt, több helyen melegedő helyeket nyitottak.

Kuvaitban emberemlékezet óta először, január 28-án, csütörtökön esett hó. A levegő hőmérséklete még a múlt hét végén erősen lecsökkent, és fehérbe borult a sivatag.

Kuvaitban, a nyári hónapokban a hőmérő higanyszála a + 50 C fokot is eléri, télen pedig nem esik + 20 C fok alá. Csütörtökön a hőmérő mégis + 3 C fokig süllyedt. A helyi média szerint, itt emberemlékezet óta nem volt hó, bár a hideg évszakban néha előfordult jégeső.

Mivel az ország lakosai még soha nem láttak havat, nagyon csodálkoztak és örültek az égből hulló, fehér pelyheknek.

A emberek öröme ellenére, John Erdman, meteorológus azon a véleményen van, hogy ez a „hó” tulajdonképpen hódara vagy jégeső.

Ez érdekelni fogja