When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tömeges, 70 gépkocsis balesetet okozott a köd Szlovéniában – videó

Tömeges közlekedési baleset történt hétvégén Szlovéniában. A sűrű köd miatt több tucat autó és teherautó ütközött egymásnak. A balesetnek 4 halálos áldozata van, harmincan pedig különféle sérüléseket szenvedtek Szlovénia nyugati autópályáján, közölte a helyi rendőrség.

Tömeges, 70 gépkocsis balesetet okozott a köd Szlovéniában – videó

A baleset azon az autópályán történt, ami összeköti Ljubljanát az Adriai-tenger partjával. Ezen az útszakaszon sűrű volt a köd, a rendőrség szerint a rossz időjárási viszonyok miatt történt a baleset. Közel 70 különböző gépjármű ütközött egymásba Ljubljanától 70 kilométerrel dél-nyugatra. Az autópálya sokáig le volt zárva, mentőcsapatok, tűzoltók és a rendőrség munkatársai dolgoztak vállvetve, hogy segítsenek az embereken és szabaddá tegyék az autópályát a közlekedés számára.

A tömegbalesetnek magyar érintettjei is vannak, 3 autó és egy teherautó, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. A ljubljanai konzul folyamatosan tartja a kapcsolatot a magyar sérülttel. A magyar nagykövetség felvette a kapcsolatot az összes magyar sérülttel, hazajutásuk megoldott.

Szlovénia állami hírszolgálata szerint, ez az egyik legnagyobb baleset kis európai államuk történelmében.

Ez érdekelni fogja