When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Két bébi vombat cuki játszása – videó

A csöppségek szeretik, ha simogatják a hasukat.

Két bébi vombat cuki játszása – videó

Ausztrália tele van olyan különleges állatokkal, amilyenekkel nem találkozhatunk sehol másutt ezen a Földön. Elszigetelődve a világ többi részétől a természet igen különös alkotásokat végzett.

A kenguru és a koala, a természet messze nem legviccesebb teremtménye. Bár kevésbé ismert, de igen elbűvölő állat a vombat, talán patkány, talán disznó, talán medve - mondják gyakran róla.

Vombatok – erszényes emlősök, súlyuk elérheti akár 45 kilogrammot is, a hosszuk pedig a 120 centimétert. A rendkívül kicsiny hasonlatosság ellenére a legközelebbi rokonaik a koalák. Ezek az állatok a föld alatt, tág üregekben és folyosókban élnek, amiket gyakran a farmerek gazdaságai alatt ásnak ki, emiatt sokszor esnek áldozatul az emberek kegyetlenségének. A vombatok szenvedélyesen védik a területeiket, de nem a karmukkal vagy a fogaikkal, bár ezek is alkalmasak a védekezésre, hanem a fejükkel – a koponyacsontjuk ugyanis rendkívül erős.

Egyéb érdekesség: Egy papagájhal, amelyik szereti, ha simogatják! – Videó

Házi kedvencként tartani egy ilyen állatot - elég gazdaságos, a vombat keveset eszik, mivel nagyon lassan emészti meg az ételt és vizet is nagyon keveset iszik, 22 ml/kg naponta. Az állatkertekben mindenütt hagyományosan „mindenki kedvencének” számítanak, hiszen ki ne szeretne megszorongatni egy ilyen kedves kis állatot. A kis játszópajtások pedig egyáltalán nem bánják, hogy a figyelem középpontjába kerülnek, mint azt a videón is láthatjuk.

Ez érdekelni fogja