When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

10 nagyon, de nagyon furcsa növény. III. Rész

A növények sokfélesége szinte megszámlálhatatlan. Némelyik tulajdonságával, valamelyik pedig méretével vagy alakjával tűnik ki. Ebben a gyűjteményben olyan furcsa és bizarr növényeket láthatunk, melyeket nézegetve elcsodálkozunk azon, hogy hogyan is tudott a természet ilyen kreatívan alkotni.

10 nagyon, de nagyon furcsa növény. III. Rész

1.Harmatfű

Nagyon érdekes húsevő növény, amellyel minden kontinensen találkozhatunk az Antarktisz kivételével. A harmatfű ragadós nedvet bocsájt ki, aminek segítségével megfogja az apró rovarokat és „megeszi” őket.

2. Húsevő kancsó (Nepenthes attenboroughii)

Nem nagyon ritka húsevő növény, sok faja létezik, ám a Nepenthes attenboroughii, talán fajtája legszokatlanabb példánya. Ezt a fajtát csak 2000-ben fedezték fel, a Fülöp szigeteken, a Victoria hegység lankás részén, Palawan szigetén. A növény kancsószerű virágjába csábítja a rovarokat, ahol feloldja őket. A legnagyobb példány kancsójának térfogata eléri a 1,5 litert és rovarokon kívül kisebb rágcsálókat is képes „elfogyasztani”.

3. Csípős parásgereben (Hydnellum peckii)

Ennek a gombának a hivatalos neve a Hydnellum peckii, de népiesen az alakja miatt, vérző fognak is nevezik. Különben használt rágógumira hasonlít, amin vérfoltok láthatók. Az is szokatlan, hogy a természet szeszélye folytán valamilyen különös okból, eper illata van. Bármilyen csábító is az illata, ezt a gombát semmiképp sem szabad megenni, mert ez egyike a legmérgezőbb gombáknak. Már csak a megnyalása is komoly mérgezést okoz.

4. Kínai denevérvirág

Ez talán a legcsúnyább növény, amit csak el tudunk képzelni. Nevét a nem mindennapi fekete virágjairól kapta, amik fejjel lefele függő denevérekre hasonlítanak. A virág átmérője eléri a 30 centimétert, a belőle kinövő hosszú, fekete bajuszok pedig a 70 és több centimétert is.

Ez érdekelni fogja