When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Próbára teszi a rossz idő Kelet-Európát

Bulgáriában majd félmillió háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül az erős havazás következtében. Mentőcsapatokat kellett mozgósítani számos balesethez. A déli régióban rendkívüli állapotot vezettek be, mert a töméntelen mennyiségű hó rohamosan olvad, alámossa az utakat, elönti a házakat és gazdasági épületeket, akadozik a közúti forgalom.

Próbára teszi a rossz idő Kelet-Európát

Romániában a nagy erősségű hóvihar és viharos szél miatt kellett lezárni néhány tengeri kikötőt. A közutakat félméteres hótakaró fedi, fennakadások vannak a vasúti forgalomban. Bukarestben és a környező településeken tanítási szünetet rendeltek el.

A hó hatalmába került Ukrajna déli része is. A rossz időjárási viszonyok miatt ideiglenesen beszüntették az odesszai nemzetközi repülőtér működését. A szomszédos Nyikolajev megyében pedig a hóátfúvások miatt lezártak néhány autópályát, többek között azt is, ami a fővárossal, Kijevvel köti össze a régiót.

Ez érdekelni fogja