When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Újabb vihar támadt Nagy-Britanniára

Az Éva újabb áradásokat okozott.

Újabb vihar támadt Nagy-Britanniára

Az angolok még alig tértek magukhoz a romboló „Desmond” után, amikor a ködös Albionra egy újabb, nem kevésbé pusztító vihar; támadt. Az Éva nevű vihar 110 települést küldött a víz alá Angliában és Walesben, ennek következtében körülbelül 10 ezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül ezen a hétvégén Lancashire, West Yorkshire és Greater Manchester grófságokban. Mintegy 1000 embert kellett evakuálni.

Pénteken a fő csapás, a már amúgy is sokat szenvedett Cumbria megyét sújtotta, ahol a lakosság segítségére a hatóságok kivezényelték a hadsereg egységeit.

Most erőteljes esőzések söpörnek végig az Egyesült Királyság egész nyugati és északi részén.

A legnagyobb kárt szenvedett települések között van Village Walli, Ritchester Lancashire és a West Yorkshire megyei Todmorden város.

Wally-ben teljesen víz alá került a fő utca, a lakókat csónakon evakuálták biztonságos helyre.

Pediem városkában a nagy víz elárasztotta a tűzoltóállomást, átmenetileg megfosztva bázisuktól azokat, akik a mentési munkálatokkal foglalkoznak.

335 árvízi riasztást rendeltek el, 15 esetben a legfelsőbb fokút.

Kárt szenvedtek olyan nagy városok is mint Manchester és Leeds.

A hatóságok a legmagasabb készültséget rendelték el. A emberek csónakokon közlekednek és próbálják menteni a menthetőt. A károk felszámolásában a lakosság segítségére a hadsereg sietett, ők a folyók töltését erősítették és segítettek a romok eltakarításában.

A meteorológusok közölték, hogy az esőzések észak-nyugat Angliában továbbra sem szűnnek meg. Figyelmeztették a lakosságot, ha nem feltétlenül szükséges, ne hagyják el otthonaikat és ne induljanak útnak.

A vízszint apadására a hét elején számítanak.

David Cameron brit miniszterelnök a katasztrófa sújtotta területekre utazott, megvizsgálni a katasztrófa leküzdésére tett intézkedések hatékonyságát.

Az elhárítási munkálatok hatékonyságának javítása érdekében már második napja ülésezik a sürgősségi COBRA bizottság.

Ez érdekelni fogja