When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Legalább 40 halottja van az Amerikában tomboló időjárásnak

A tornádók és az özönvíz szerű esőzés 43 embert ölt meg az ünnepek alatt Amerikában. Rengetegen megsérültek és épületek is összedőltek.

Legalább 40 halottja van az Amerikában tomboló időjárásnak

Az Egyesült Államok több államában, Új-Mexikóban, Texasban, Oklahomában, Illinoisban, Mississippiben, Missouriban, Tennessee-ben, Lousianában, Arkansas-ban és Alabamában szerda óta tart az ítéletidő. Mississippi, Tennessee, Arkansas és Alabama államokban az elmúlt két napban 18-an haltak meg a viharokban és tornádókban. Súlyos a helyzet Texasban, Dallasban, ott a külvároson több tornádó söpört végig. Garlandban és Collinban legfrissebb hírek szerint 11-en haltak meg. Több közigazgatási körzetben éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el. Texas egyes részein a szél ereje elérte az óránkénti 322 kilométeres sebességet.

Ezernél több épület dőlt romba vagy rongálódott meg. Missouriban és Új-Mexikóban szükséghelyzetet hirdettek. Hasonlóképpen Oklahoma egyes területein, mert a nagy esőzések után érkező hirtelen lehűlés miatt életveszélyessé fog válni a közúti közlekedés. Illinois délnyugati részén öt ember - három felnőtt és két gyerek - halt meg, amikor gépkocsijukat szombaton egy vízzel megtelt árokban sodorta a vihar. Búvárok másnap találták meg a holttesteket. Az új-mexikói Albuquerque-ben hatalmas hó esett, emiatt közel 180 baleset történt, és ötvennél többen sérültek meg.

Forrás: faktor.hu

Ez érdekelni fogja