When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Négy szokatlan dolog, ami csak fagyban fordulhat elő

Csodálatosan szép és egyben szörnyű jelenségeket okozhat a hideg tél.

Négy szokatlan dolog, ami csak fagyban fordulhat elő

A tél (persze csak, ha normális tél) – hó, jég, fagy, szél és hóvihar…. mindez már megszokott és régen ismert, még az olyan csoda is mint az északi fény, csodálatos, de már régóta ismert jelenség. Ám de ebben a már mindenki által ismert egyformaságban is vannak dolgok, amit sokan még csak nem is sejtenek - jók is, rosszak is.

1. Szőrös hó

Az, ami első látásra vattának vagy parókának tűnik, valójában egy gomba fajta, amely csak télen élősködik a fákon. Ez a gomba alacsony hőmérsékleten,0 fokon érzi magát a legjobban. Nagyon ritka jelenség és csak erdőben találkozhatunk vele.

2. Forrásban lévő víz és az alacsony hőmérséklet

Talán, már mindnyájan láttunk ilyet, de nem sokan használják ki a pillanatot, hogy ilyen csodás képet készítsenek. Ez a kép Kanadában készült, -40 fokos hidegben. A fiatalember egyszerűen csak kilöttyintette a termoszából a forró teát ,és ez lett belőle.

3. A vad természet

Úgy tűnik, minden madár, amelyik északon kellene töltse a telet, délre repül. A klímaváltozás miatt, azok a madarak, amelyek eddig probléma nélkül viselték a hideget, most szenvednek az alacsony hőmérséklettől, ami a télhez képest nagyon meleggel váltakozik. Ennek a hattyúnak egyszerűen befogyott a csőre. Hogyan táplálkozzon most a szerencsétlen?

4. Misztikus körök

Tulajdonképpen nincs itt semmilyen mágia, de 100%-os magyarázat sincs erre a jelenségre. Az egyik lehetséges magyarázat, hogy a különböző mélységű víz, különböző időben fagy meg, minél mélyebb, annál lassabban. Így fokozatosan képződik a jég a víz felszínén, ráadásul a hirtelen hőmérséklet ingadozás megerősíti ezt az effektust.

Korábbi bejegyzés: Hajas kő, valóban létezik – fotó

Ez érdekelni fogja