When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hajas kő, valóban létezik – fotó

A közelmúltban egy igen különleges követ fedeztek fel, amit 2007-ben Kínában találtak. Mint kiderült, léteznek nagyon különös kövek, amiken haj nő, méghozzá az emberi hajhoz hasonlatos. A kő fém színű, a formája pedig sima, kerek, mint az egyszerű macskaköveké. Van rajta egy vékony, úgy nevezett fejbőr, ami a hajat a kőhöz rögzíti.

Hajas kő, valóban létezik – fotó

A haj szürkés, mintha ősz lenne, színe a kőéhez hasonlít, egészen természetesen nő a tetejéről, a hossza körülbelül 15 centiméter. A kőhaj némileg durvább az emberi hajnál.

Egy ehhez hasonló furcsaságot találtak a tengerparton és „a kő, mely hajat növeszt” nevet kapta. Amíg a körülmények megfelelőek, addig nő a haj is. Eddig két ilyen lelet ismeretes és mind a kettő a tajvani múzeumban található.

Ez a különös kő a pekingi FashlionRockCafe kiállítási tárgya, ami Chzhunguan területén található. A hajas kő hossza 30 cm, szélessége 20 cm, magassága pedig 15 cm. A tudósok becslése szerint az értéke 10 millió yuan körül van (ami 1,3 millió dollárnak felel meg).

Egyéb érdekesség:25 éves az első trópusi éghajlaton született jegesmedve

Ez érdekelni fogja