When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ausztráliára egyszerre csapott le tornádó és homokvihar – képek

A kontinenst egyszerre több természeti csapás sújtja.

Ausztráliára egyszerre csapott le tornádó és homokvihar – képek

Ausztrália legnagyobb városa Sydney, súlyos károkat szenvedett. Ennek oka a New South Wales államra zúduló tornádó. Áldozatok, szerencsére nem voltak, viszont szinte teljesen megsemmisült 25 ház, 10 ezer pedig áram nélkül maradt.

Sydney keleti külvárosában evakuálni kellett egy bevásárlóközpontot, mert az épület tetejének egy része beomlott, egy nő megsérült, őt a St. Vincent kórházba szállították, a sérülései nem túl súlyosak, egy 40 éves férfi pedig fejsérülést szenvedett.

A szél sebessége elérte a 213 km-es óránkénti sebességet. A meteorológusok most az adatokat vizsgálják, lehetséges, hogy a szél sebessége megdöntötte 20-25 év rekordját. A szél feldöntött több személyautót, meg egy tűzoltókocsit is. Nagy jégeső esett. A város egyes kerületeiben és a külvárosban az esőzés áradásokat okozott.

Komoly problémák merültek fel Sydney repülőterén a járatok késése miatt.

Ugyanekkor a szomszédos Queensland-ben egy másik természeti csapás garázdálkodott – homokvihar haladt át az állam középnyugati részén. A homokvihar teljesen belepte Boulia városát, ami Longreachtől kb. 500 kilométerrel nyugatra terül el. Szemtanúk beszámolója szerint a szél nagyon erős volt, és több órán keresztül tombolt.

A Met. Office nem adott ki figyelmeztetést homokviharra, pedig a helyi lakosok szerint az természeti csapás a szokásosnál sokkal erősebben tombolt.

Korábbi bejegyzés: Nagy Britanniára újabb természeti csapás sújtott

Ez érdekelni fogja