When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ismét pöfög az Etna - videó

Európa legaktívabb vulkánjának északkeleti krátere ismét hamugomolyagokat kezd eregetni, amik tollpiheként sodródnak délnyugati irányba. Apró hamukitöréseket figyeltek meg az Etnán december 12-én, ez előtt 2 napig teljesen nyugodt volt.

Ismét pöfög az Etna - videó

Decemberben az Etna már egyszer lenyűgözte a helyi lakosságot és a szakembereket is, egy új aktív kitöréssel. A vulkanológusok a 2002-es szituáció megismétlődése miatt aggódtak, amikor az Etna kitörését erős földrengés kísérte, rengeteg kárt okozva, számos épületet, utat és sípályát megrongálva.

Emlékeztetőül: idén, december harmadikán, az Etna központi krátere lávaszökőkutat lövellt ki magából kilométeres magasságba. A helyi hatóságok kénytelenek voltak napokra lezárni Catania nemzetközi repülőterét, a közeli településeket pedig vulkanikus hamu lepte be. A lakosság nagyon aggódott a vulkán aktivitása és az érezhető földmozgások miatt, most azonban megúszták rombolások és áldozatok nélkül.

Ez érdekelni fogja