When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Egy indiai férfi erdőt ültetett, ami később természetvédelmi terület lett - fotók

Az indiai Asszám állambeli Jadav Payeng egy erdőt ültetett a szülőfaluja, Dzhohat közelében.

Egy indiai férfi erdőt ültetett, ami később természetvédelmi terület lett - fotók

Az egész 1979-ben kezdődött, amikor a 16 éves Jadav Payeng szülőfalujában heves esőzések következtében a pusztító árvíz tönkretette a talajt, a fák kidőltek, rengeteg állat pusztult el. Mivel a közeli patak partján nem voltak fák, az állatok eleve halálra voltak ítélve. Jadav Payeng úgy döntött, hogy fákkal ülteti be a patak menti földsávot, emiatt segítségért fordult a hatóságokhoz, akik úgy találták, hogy a fák nem fognak ott megmaradni és elutasították a kérelmét. A fiú azonban nem adta fel, hozzáfogott, hogy egymaga valósítsa meg a tervét, mint később kiderült, nem dolgozott hiába! Mostanra az erdeje természetvédelmi terület lett.

Amikor látta, hogy az első 20 bambuszfa könnyen meggyökeresedett és kizöldült, tovább folytatta a faültetést. Miután világossá vált, hogy az ötlete életképes, az állam is csatlakozott.

A fiatal erdő nőtt, növekedett és már hat négyzetkilométeres területet foglal el, amiben több mint 1000 fafajta és sokféle állat él. Néha találkozhatunk itt tigrisekkel, elefántokkal és orrszarvúakkal is. Az állatok tudatosan költöznek az erdőbe, az ökológusok pedig szívesen tanulmányozzák a növény és állatvilágát. Az erdő telepítője a családjával együtt a fák közzé épített házikójában él, hogy minden nap láthassa, őrizhesse az erdőjét.

Korábbi bejegyzés: A világ legöregebb nagy pandája megünnepelte az emberi mértékkel mért 100. születésnapját

Ez érdekelni fogja