When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ellepte Kínát a szmog – Videó

Szmogban fuldoklik Kína, nem enyhül a helyzet.

Ellepte Kínát a szmog – Videó

Kína északi része már majdnem egy hete fuldoklik az ipari vállalatok által kibocsájtott szmogtól. Sajnos az időjárás sincs a lakosság segítségére. A helyzet annyira súlyosodott, hogy december elsejétől be kellett tiltani a közlekedést számos útvonalon, ami összeköti a fővárost Harbin, Tianjin, Shanghaj, Kunming és más városokkal, a balesetek drasztikusan megemelkedett száma miatt.

A Pekingi hatóságok javaslatot tettek az iskolák határozatlan időre való bezárására. A repülőtársaságok több mint harminc, Pekingből Shanghajba irányuló járatot töröltek, elsősorban a Shaanxi tartomány erős légszennyezettsége miatt, ahol Kína fő széngyártója található.

Legradikálisabb lépés 2100 ipari vállalat működésének leállítása lett.

Kínára gyakran telepednek szmog gomolyagok, de ennyire súlyos szennyezettség az idén még nem fordult elő. Érdekes, hogy ez a helyzet az ENSZ éghajlati konferenciájának előestéjén alakult ki. Talán emiatt hoztak a hatóságok ennyire radikális intézkedéseket, mivel korábban figyelmen kívül hagyták a lakosság egészségét fenyegető veszélyt.

Eközben Pekingben 24-szer magasabb a szennyező anyagok szintje a megengedettnél, ami kétségbe vonja a kínai elnök nyilatkozatát a Párizsi klímacsúcson.

Ez érdekelni fogja