When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Legkülönösebb esők, amik valaha is eshettek a Földön! 3. Rész.

Folytatjuk a „különös esők” cikksorozatunkat. Írtunk már pénzesőről, békaesőről és gyümölcsesőről, valamint pókesőről, gilisztaesőről és rigóesőről is.

Legkülönösebb esők, amik valaha is eshettek a Földön! 3. Rész.

Haleső, Yoro, Honduras, májustól júliusig a halzivatar már megszokott dolog.

A halzivatart Hondurasban nem annyira megszokottnak, mint hagyományos eseménynek tartják. Ez Yoro városától nem messze, májustól júliusig tart és a következő képen történik: este 5-6 óra körül az eget fekete felleg takarja el, majd dörögni és villámlani kezd, az égből pedig halak kezdenek potyogni. Ezt a különben megmagyarázhatatlan jelenséget a hondurasi folklórban is említik. A halesők tényét már Alexander von Humboldt, a híres német természettudós is leírta, sőt ilyen esetékről nagyon sokat írtak már a történelemben.

Búzaeső, 1804. Spanyolország

A szerencsés lakosság nagyon megörült az áldott esőnek, és biztosak voltak benne, hogy a Mindenható segítsége nélkül ilyesmi nem történhet. Tudósok viszont a meglepett és boldog földművesek elmélete helyett más okot neveztek meg, szerintük a búzát az erős szél hozta Afrika északi részéről, az erősen megrongált magtárolókból.

Űrcsapadék, 2015. Csita, Oroszország

Mi minden hullott már a földre csapadék képében! Pókok, patkányok, halak… idén Csita lakói különös esemény tanúi lehettek, egy rejtélyes tárgy zuhant a földre és felrobbant. Az ilyen esetek sem ritkák a történelemben, évente körülbelül 400 titokzatos, ismeretlen tárgy zuhan a földre.

1984 – az égből Lakewoodra támadt egy 12 kilogrammos tüzérségi lövedék. Hasonló esemény zajlott le 1958. február 7-én Nápolyban. Egy második világháborús német lövedék pottyant le az égből.

Medúzaeső

Elég gyakran fordulnak elő ilyen esőzések, méghozzá sok 100 kilométerre a tengerparttól. Medúzaesőt jegyeztek fel Tokióban, Pekingben, Irkutszk régióban és Texas államban is.

Korábbi bejegyzés: Legkülönösebb esők, amik valaha is eshettek a Földön! 2. Rész.

Ez érdekelni fogja