When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Még több áldozatot követelt a földrengés Afganisztánban.

A pusztító erejű földrengés Afganisztánban 115 emberéletet követelt (korábban 90 áldozatot jelentettek) és 558-an szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket.

Még több áldozatot követelt a földrengés Afganisztánban.

Sokkal rosszabb a helyzet Pakisztánban, ott a földrengés 258 ember halálát okozta. A sérültek száma 2,5 ezerre emelkedett. A Pakisztáni hatóságok adatai szerint a régióban az összeomlott vagy megrongálódott épületek száma elérte a 9209-et.

A legnagyobb károkat Khyber Pakhtunkhwaszenvedte, ez a régió határos Afganisztán azon részével, ahol a földrengés pusztított.

A természeti csapás következménye sajnos nem csak a lakott területek megrongálódásában nyilvánult meg. Pakisztán lerombolt részéhez eljuttatni az élelmet, vizet és más humanitárius segélyt nagyon körülményes, a megrongálódott, sok helyen pedig megsemmisült utak miatt, ami még jobban súlyosbítja az amúgy sem egyszerű helyzetet.

Az Egészségügyi Világszervezet aggódik a kialakult helyzet miatt. A katasztrófa következtében szerzett sérülések és sebesülések mellett, jelentősen nőtt más fertőzések és különböző betegségek terjedésének a kockázata. Olyanoknak, mint a hasmenés, hepatitis A és E, akut légúti és egyéb fertőzések: kanyaró, szamárköhögés, tetanusz és egyebek. Ezen túlmenően a poszt-traumás stressz rendellenesség, sebfertőzések, malária, dengue-lázstb.

Emlékeztetőül – október 26-án helyi idő szerint 14:09-kor Afganisztánban pusztító erejű földrengés volt. A földrengés központja 212,5 km mélyen volt. Korábban 275 pakisztáni áldozatról számoltak be, az információt nem erősítették meg.

Ez érdekelni fogja