When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

7,5 erősségű földrengés Afganisztánban – képek, videó.

Milyen országokban érezték a 7,5 nagyságrendű földrengés utórezgésének hatását?

  7,5 erősségű földrengés Afganisztánban – képek, videó.

Hétfőn, Afganisztánban 14.09-kor (helyi idő szerint), pusztító erejű földrengést észleltek. A rengés elérte a 7,5 erősséget. A rengés központja 212,5 km. mélyen a föld alatt volt, 45 km-rel dél-nyugatra Dzsurmától.

A földrengés utóhatásaitól leginkább Pakisztán lakói szenvednek, ahol mostanára az áldozatok száma 275-re nőtt. A katasztrófa Khyber Pakhtunkhwaát és az úgynevezett „törzsi területeket” érintette.

Bár Afganisztánban az utórezgések epicentruma gyéren lakott területre esett, az áldozatok száma már eléri a 90-et.

Pakisztánban a földrengés következtében földcsuszamlás keletkezett.

Indiában Srinagarban, Dzsammu és Kasmír tartományban egy felüljáró sérülése miatt meghalt 4 ember és több tízen megsérültek.

Az utórezgések sokkal kisebb következményekkel, de érezhetőek voltak Tádzsikisztánban, Üzbegisztánban, Kirgizisztánban és Oroszországban.

Tádzsikisztánban, Dushanbe lakosai erős utórezgéseket érzékeltek, meginogtak a falak, rezegtek az ablaküvegek. Sokan az utcára menekültek. Dushanbében az utórezgések elérték az 5-6-os erősséget a 12 skálán.

A köztársaság fő mentőszolgálatának reggel kapott tájékoztatása szerint részlegesen megsérült 20 ház néhány iskola és szociális épület, Ishkashim, Roshtkala, Murghab és a tádzsik Badahsán más településein, amelyek határosak a földrengés epicentrumának területeivel.

Tádzsikisztán szeizmikus állomásán évente 1000-nél több földrengést regisztrálnak, ám ebből a lakosság csupán csak néhányat érzékel.

Üzbegisztánban szintén észlelték a földrengést. Az utórezgéseket Taskentben 4,4 erősségűnek értékelték.Kazahsztánban is érzékelhetőek voltak az utórezgések, elérték a MSR- 64 szerinti 4,4 erősséget.

A fotók Afganisztánban és Pakisztánban készültek.

Ez érdekelni fogja