When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős havazás okoz gondokat Kínában

A helyi hírügynökség által erősnek nevezett havazás terítette be Kína északi részét tegnap. A havazás komoly gondokat okozott a közlekedésben. A kínai síterepek felettébb bizakodva tekintenek az idei szezon elé, sokan rekordkorai nyitásban reménykednek az időjárásnak köszönhetően.

Erős havazás okoz gondokat Kínában

Október végi havazás lepte meg Kína északi részét. Kína észak-keleti részén található Hejlungcsiang tartományban az erős havazás és a 100 méterre csökkent látótávolság okozott gondokat az utakon. Most olyan vidékeken is hullott, ahol a statisztikák szerint legtöbbször csak decemberben hullik le az első hópehely.

A síterepek nagyon örülnek az október végi szokatlanul hideg időnek és havazásnak. Az észak-nyugati Hszincsiang–Ujgur Autonóm Terület székhelyétől, a hárommillió lakosú Ürümcsitől nem messze található „Selyem Út” síterep már tavaly is korán kezdett a november 23-i nyitásával, az idén már november elején szeretnének nyitni.

A Pekingtől 60 kilométerre észak-keletre található Nanshan síterep már 20 cm vastag hóval büszkélkedhet, a reggeli mínuszoknak köszönhetően a hóágyúkat is beindították, a tervek szerint már november közepén szeretnének nyitni.

Számos más kínai síterep is korai, novemberi nyitásra készül.

Forrás: sielok.hu

Ez érdekelni fogja