When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Legkülönösebb esők, amik valaha is eshettek a Földön! 1. Rész.

Ahogy elered az eső, mindenki menekül, igyekszik minél előbb, minél messzebb elbújni előle. Az is igaz azonban, hogy az egek néha nem csak egyszerű vizet bocsájtanak a szegény halandók fejére. A felsőbb hatalmak néha egészen különös esőket küldenek a Földre békákból, patkányokból, sőt még pénzből is.

Legkülönösebb esők, amik valaha is eshettek a Földön! 1. Rész.

1.Pénzeső Oroszországban, 1940-ben XVl. – XVll. századi, régi Meshchery pénzérmékből.

Azon a napon egy orosz falura egy kisebb vagyon eset régi pénzérmékből, körülbelül 1000 érme! A tudósok szerint, ahhoz hogy a levegőbe emelkedjen akkora súly, rengeteg energiára van szükség, legalább egy tornádó erejére, csakhogy erre a szélességi fokra egyáltalán nem jellemző a tornádó. Egy másik verzió szerint, egy nagy vihar kimosta a kincset a földből, az erős szélvihar pedig a levegőbe emelte és szétszórta pénzérméket a szerencsés kis falu felett. Ez előtt az eset előtt, 1940. novemberében egy angol kisvárosban, Henhemében, esett pénzeső 1 és 0,5 penny érmék képében.

2. Békaeső, 2005 Szerbia, Kaji Dzhanovik.

„Több ezer béka zúdult a fejünkre az esővel együtt” - mesélte Alexander Cyric, helyi lakos. Mindenki tanácstalan volt, el sem tudták képzelni, hogyan kerültek a hidegvérű állatok a levegőbe. Valójában, az esemény oka egy erős vihar lehetett, állítják a szakértők, ami a közeli tóból vagy víztárolóból repítette a békákat a mit sem sejtő lakosság fejére.

3. Gyümölcs eső, 2011 Anglia, Coventry.

„Ez annyira váratlan és érthetetlen volt, hogy mindenki lebénult” – mondta az esemény szemtanúja. Az alma nem a legkönnyebb gyümölcsök közé tartozik, könnyen sérülést okozhatott volna. Emberekben szerencsére nem esett kár, viszont néhány autó az almaeső áldozatává vált. Voltak akik az alma-manna között sárgarépákat és kisebb fej káposztákat is találtak.

Korábbi bejegyzés: Mexikóban, a kiszáradó félben lévő víztárolóból kiemelkedett egy 400 éves templom - fotó, videó

Ez érdekelni fogja