When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Már 47 halottja van a Koppu tájfunnak, komoly károk keletkeztek

Valamelyest javult a helyzet a Fülöp-szigeteken szerdán, ennek ellenére 47-re nőtt a Koppu tájfun halottainak száma. Több tízezer ember van még mindig ideiglenes szálláson a vasárnap óta pusztító viharos forgószél miatt. A tájfun az ország legnagyobb szigete, Luzon keleti felére csapott le óránkénti 210 kilométeres sebességgel. A felhőszakadások miatt a folyók kiléptek medrükből a fővárostól, Manilától északra fekvő síkságon. Az ár tönkretette a termést, és jelentős károkat okozott az állatállományban.

Már 47 halottja van a Koppu tájfunnak, komoly károk keletkeztek

Mahar Lagmay, a helyi katasztrófavédelem igazgatója elmondta, hogy a trópusi viharrá gyengült Koppu szerdán elhagyta Luzon szigetét. Az AFP francia hírügynökség a nemzeti és helyi hatóságoktól kapott adatok alapján készített összesítése szerint 17-en haltak meg a Luzonhoz tartozó mezőgazdasági területeken. Több mint 300 települést öntött el az ár.

Tizenhat ember a hegyvidéki területen halt meg, főképpen a földcsuszamlások miatt – közölte a polgári védelem egyik szóvivője. Tizennégy embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

Keddig 22 halottja volt a természeti katasztrófának, számuk ezután ugrott meg jelentősen, leginkább azért, mert szerdára érkeztek meg a friss adatok az áradást leginkább megszenvedett területekről, és nem azért, mert szerdán újabb halálos áldozatokat szedett a vihar.

A Fülöp-szigetek térségén évente átlagosan húsz tájfun söpör végig. Két évvel ezelőtt minden idők legpusztítóbb vihara csapott le a szigetországra: a 2013 novemberi Haiyan tájfunnak 7300 halottja vagy eltűntje volt, és több mint 4 millió azoknak a száma, akik fedél nélkül maradtak vagy megrongálódott a házuk.

Szerző: MTI

Korábban írtuk: Heves esőzésekkel, nagy árvizekkel sújtotta a Fülöp-szigeteket a Koppu nevű tájfun.

Ez érdekelni fogja