When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Lassan elbúcsúzhatunk a fogtöméstől, regenerálódási lehetőségről nyilatkoztak londoni tudósok.

Új, öngyógyító módszert találtak ki londoni tudósok a fogszuvasodás kezelésére. Már csak alig néhány év, és képesek lesznek újranöveszteni a fogainkat.

Lassan elbúcsúzhatunk a fogtöméstől, regenerálódási lehetőségről nyilatkoztak londoni tudósok.

Ezek az állítások,a hal embrió fogai kialakulásának elemzésén alapuló következtetések.

A georgiai Institute of Technology és a King’s College tudósai által kidolgozott új módszer szerint, a jövőben a felnőttek fogait regenerálódásra lehet „kényszeríteni”- írja a MedicalDaily. A kutatás részletes eredményeit a Proceedings of National Academi of Sciences tudományos folyóiratban tették közzé.

Erre a következtetésre jutottak a szakértők a Cichlidae családba tartozó édesvízi halak ízlelőbimbóinak és foguk növekedésének tanulmányozása során.

A tudósok a kísérletben két rokon halfajt kereszteztek, hogy megállapítsák a közöttük lévő genetikai különbségeket. Egy fogatlan halfajtáról van szó, amely egészben nyeli le a planktonokat, és egy olyanról, amely körbe csipkedi őket, mivel hogy vannak fogai és ízlelőbimbói. A biológusok megállapították, hogy az ízlelőbimbók és a fogak is ugyanabból a hámszövetből vannak, amely a halaknál az állkapcsot képzik és formálják. Ezen kívül a halaknál olyan más állatokkal közös géneket találtak, amelyek a fogak növekedéséért felelnek.

A tudósok véleménye szerint ez a felfedezés a jövőben segíthet kémiai jelek közvetítésével „megtanítani” a szervezetet újból fogakat növeszteni, még idős korban is.

Korábban a Reminova cég szakemberei elektromos impulzusok segítségével akarták regenerálni a fogakat.

Korábbi bejegyzés: 10 élelmiszer amit érdemes rendszeresen fogyasztani!

Ez érdekelni fogja