When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erdőtűz pusztít Indonéziában, Java szigetén 6 turista vesztette életét.

Vasárnap, október 18-án, Indonézia egyik legnagyobb szigetén 6 ember vesztette életét erdőtüzek miatt, hármam pedig súlyosan megsérültek.

Erdőtűz pusztít Indonéziában, Java szigetén 6 turista vesztette életét.

Az áldozatok mindannyian turisták voltak, akik egy 3000 méter magas hegyet másztak meg. A tragédia Észak-Jáva központi részén történt, ahol a helyi hatóságok nemcsak a lakosság evakuálását mulasztotta el, de a potenciálisan veszélyes turistaútvonal lezárásáról sem gondoskodtak. A csoport összesen 12 emberből állt.

A füst a katasztrófa helyétől olyan messzire terjedt, hogy a szomszédos Malajzia hatósága ideiglenesen bezárta az iskolákat, súlyos légúti megbetegedésektől tartva. Időközben pedig, Indonéziában már 425 ezren fordultak orvosi ellátásért, tüdőbetegségre utaló panaszokkal.

Indonéziában már több mint egy hónapja pusztít az erdőtűz, amiknek a füstje már a szomszédos Malajziát és Szingapúrt is elborította. A földművelők és a kisvállalkozások munkásai felgyújtják a dzsungelt, ilyen módon szabadítják fel a területeket mezőgazdasági tevékenység folytatásához. A hosszan tartó szárazság következtében a tűz rohamosan terjed, a mentők pedig gyakran képtelenek megbirkózni a tűzzel.

Az Indonéz rendőrség 40 embert gyanúsít az erdő felgyújtásával.

Egyes médiahírforrások szerint Indonézia Oroszországtól kért segítséget a tüzek oltásához.

Megemlítjük: Indonézia szmogtól szenved - Videó

Ez érdekelni fogja