When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ijesztő, halálos és nem mindennapi természeti jelenségek. Véres esők.

Már Plutarkhosz, ókori görög történetíró is beszélt véres esőről, amik szerinte a germán törzsekkel vívott, nagy, véres csaták után következtek be. Meg volt győződve arról, hogy a csatamező véres kipárolgásai festik be az esőcseppeket vérvörös színűre.

Ijesztő, halálos és nem mindennapi természeti jelenségek. Véres esők.

582-ben véres eső esett Párizsban.

1571-ben véres eső áztatta Hollandiát.

A Francia Tudományos Akadémia is említést tett véres esőről. A tudományos „emlékirataiban” feljegyezte: „1669. március 17. Shatila kisvárosra, a Szajna partján, sűrű, ragadós, vérre hasonlító folyadék esett, aminek szúrós, kellemetlen szaga volt. Súlyos cseppek függtek a háztetőkön, falakon, ablakokon. Az akadémikusok sokáig törték a fejüket azon, hogy mivel magyarázhatóak a történtek, aztán arra a következtetésre jutottak, hogy a folyadék valamelyik poshadt vizű mocsárban keletkezett, majd egy vihar által a levegőbe került.”

- 1689-ben véres eső esett Velencében, 1744-ben pedig Genuaban.

- 1813 kora tavaszán hirtelen véres eső áztatta végig a Nápolyi Királyságot.

- 1819 november másodikán véres csapadék hullott Blankenbergre (Belgium).

1841. augusztus 17., Tennessee államban, a dohányültetvényen dolgozó munkások nagyon elcsodálkoztak, amikor meghallották a dohányleveleken koppanó óriási esőcseppek hangját. Közelebbről megvizsgálva ámulva látták, hogy ezek a cseppek vérre hasonlítanak, és a fura esőcseppek egy még furcsább vörös felhőből esnek.

A „Scientific American” 1876 márciusi számában olvasható, hogy március 8-án Kentuckyban (USA) ,sokan tanúi lehettek apró “húspelyhek” hullásának.

1890. május 15., vérhez hasonlító folyadék esett a Calabriai Messinyadi városban.

A „Science News Popylar ” folyóirat szerint az olasz meteorológiai intézet megállapította, hogy a folyadék madárvér volt..

2001. július 25.-től szeptember 23.-ig,időnként vörös eső esett a Dél-Indiai, Kerala állam területén. Az egész partvonalon karmazsinvörös eső esett, rózsaszínűre festve a helyi lakosok ruháit, a fák leveleit, néhol piros felhőszakadássá nőtt.

2012. októberében Svédországban esett véres eső.

Különös természeti jelenségnek lehettek tanúi a hétvégén Dél-Svédország területének lakói – a meteorológusok jósolta „Véres esőnek ”.

A „véres eső” kifejezést nem kell szó szerint érteni. Tulajdonképpen ez közönséges esővíz, a Szahara vöröses homokjával keverve. A meteorológiai intézet szerint az ilyen csapadék az emberek egészségére teljesen ártalmatlan.

„Véres eső” Indiában.

Az indiai Kerala állam lakói személyesen is megtapasztalták az „egyiptomi csapást ”, amitől, mint tudjuk, a víz egy szempillantás alatt vérré változott. Néhány héten keresztül véres eső öntözte a földeket, szörnyűséget keltve a jelenséget szemlélő helyi lakosságban. A különös jelenség okozója, egy nem kisebb rémületet keltő vízi tornádó, ami kiszippantotta a helyi tavakból a vörös algák spóráit, összekeverte az esővízzel, és ezt a rémítő koktélt zúdította a mit sem sejtő indiaiakra.

Sorozatunk előző része: t Ijesztő, halálos, és nem mindennapi természeti jelenségek. Az 1952-es londoni gyilkos köd.

Ez érdekelni fogja