When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földcsuszamlás volt Guatemala dél-keleti részén, 600 ember eltűnt

Guatemala–City dél-keleti részén, Santa Caterina Pinulaá-ban egy földcsuszamlás maga alá temette egy városrész 125 lakóházát. A helyi hatóságok az esetet azzal magyarázzák, hogy az egyik domb lejtője több 10 méter magasságban, a sok csapadék következtében annyira átázott, hogy nem bírta el a saját súlyát. A tragédia következtében legalább 10 ember meghalt, hatszázat pedig eltűntként tartanak nyilván. Mostanára a mentőknek 36 embert sikerült kimenteni a romok alól.

Földcsuszamlás volt  Guatemala dél-keleti részén, 600 ember eltűnt

Szakértők becslése szerint a városrészre zuhant föld és kövek vastagsága körülbelül 15 méter. A katasztrófa helyszínén teljes erővel folynak a kereső és mentő munkálatok. A katasztrófa elhárítók mellett a hadsereg alakulatait is bevetették a mentésbe és már több száz önkéntes is csatlakozott hozzájuk.

A mentési munkálatokhoz segítséget ajánlott a guatemalai kormánynak az ENSZ, Mexikó, Kuba és az Egyesült Államok.

„Ha egy ország egymaga, a saját erejéből, nem tud megbirkózni a kialakult rendkívüli helyzettel, szívesen fogadja a felajánlott segítséget. Az adott helyzetben első számú feladatunk, hogy kimentsük a romok alól mindazokat, akik túlélhették a földomlást.”- mondta Alejandro Maldonadó, Guatemala elnöke.

Korábbi bejegyzés: Dél-Franciaországban több halottja van a zord időjárásnak

 

Meteoprog.hu

Ez érdekelni fogja