When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Egy ember meghalt, több száz lakóház leégett az idei év legpusztítóbb erdőtüzében Kaliforniában

Egy ember meghalt és több mint 750 lakóház porig égett az idei év legpusztítóbb kaliforniai erdőtüzeiben, amelyek során csaknem 30 ezer hektáros terület kapott lángra az évek óta súlyos szárazság sújtotta államban.

Egy ember meghalt, több száz lakóház leégett az idei év legpusztítóbb erdőtüzében Kaliforniában

Kalifornia északi részén, a Napa-völgy bortermelő vidékeinek közelében szombaton csaptak fel a lángok, és azóta példa nélküli ütemben terjed a tűz, amiért a hatóságok a négy éve tartó szárazságot, az erős szelet, illetve az utóbbi hetek rendkívül meleg időjárását okolták.
A perzselő tüzek miatt 13 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát, és mintegy ezer építmény, közte legkevesebb 585 lakóház vált a lángok martalékává. A leégés veszélye további 9 ezer épületet fenyeget Sacramentótól mintegy 80 kilométerre nyugatra.
A tűzben életét vesztette egy idős mozgássérült nő, aki nem tudott elmenekülni a lángok elől. Négy tűzoltót égési sérülésekkel szállítottak kórházba.
Az oltásban 1400 tűzoltó vesz részt, de egyelőre csupán a tűz mintegy 15 százalékát sikerült lokalizálni - közölték kedden a kaliforniai hatóságok.
Ezzel párhuzamosan a Sierra Nevada hegység nyugati részén szerda óta egy másik erdőtűz 166 lakóházat és 116 más épületet pusztított el. Itt 10 ezer embert kellett evakuálni.
Az év eleje óta az államban több mint hétezer nagyobb tűzeset történt, amelyek során összesen 263 ezer hektárnyi terület égett le. A keddi The Washington Post szerint a 16. század óta nem volt ehhez fogható aszály a térségben. MTI

Korábbi bejegyzés:Füstben fulladozik Kijev – Videó

Meteoprog.hu

Ez érdekelni fogja