When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Alpinisták lavinaomlásban életüket vesztették a francia Alpokba

Hét alpinista, négy német és három cseh állampolgár életét vesztette, amikor egy lavina leomlott az Écrins-hegységben, a francia Alpokban - közölték kedden a helyi hatóságok.

Alpinisták lavinaomlásban életüket vesztették a francia Alpokba

Pierre Besnard megyei prefektus először azt mondta, hogy öten meghaltak, ketten pedig eltűntek.
A két eltűnt holttestét kora délután megtalálták a magashegyi mentők, ezzel hétre emelkedettek az áldozatok száma - mondta az I-télé hírtelevízióban a prefektus. Egy nyolcadik hegymászó, egy német nő combcsont-sérüléssel túlélte a balesetet.
A lavina kedd délben az Écrins-hegységben, a 4015 méter magasságban található Dome de neige nevű csúcsnál, Pelvoux település körzetében sodorta magával a három kötélen elindult hegymászókat. A térség egyébként nem számít nehéz útvonalnak, kedvelt terepe az alpinistáknak.
A magashegyi mentők a keresést kora este befejezték, a holttesteket elszállították.
Az áldozatok mindannyian 40 év körüliek.
A 3170 méter magasságban található Écrins-menedékhely gondnoka riasztotta a hatósásokat. A prefektus szerint az időjárási viszonyok előzetesen nem adtak okot különösebb aggodalomra. A hétvégén egy kicsit havazott az Alpokban, de az idő délelőtt viszonylag jó volt.
Idén eddig ez volt a legtöbb áldozatot követelő lavinabaleset Franciaországban. Január 24-én hat francia kiránduló vesztette életét szintén az Alpokban. Árpilis 1-én pedig két osztrák síelő és egy olasz állampolgár halt meg az Écrins-hegységben. MTI

 

Meteoprog.hu

 

Ez érdekelni fogja