When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Négyes ikreknek adott életet egy szibériai anyatigris Kínában

Egészséges négyes ikreket szült egy fiatal szibériai tigris Északkelet-Kínában - jelentette a kínai online média Liaoning tartományból kedden.

Négyes ikreknek adott életet egy szibériai anyatigris Kínában

A Csicsihaer településen található Lungsa állatkert anyatigrisének ez volt az első vemhessége, és hírek szerint nem volt könnyű a szülés. Első kölykének világra hozatala különösen hosszan tartott, valamennyi közül ez volt a legnagyobb - közölte Cao Tien-haj, az állatkert menedzsere. A másik három nagymacska kölyök zökkenőmentesen érkezett.
A négyes ikrek legidősebbje a többihez képest gyengének mutatkozott, ezért gyorsan kerestek neki egy nőstény kutyát, amely gondjaiba vette, az anya pedig rendesen ellátja három kölykét. A tapasztalat szerint a tigrisek 3-4 hónapon át szoptatják kicsinyeiket.
Tigrisek gyakran hoznak világra egyszerre két vagy három kölyköt, a négyes szülés azonban ritka, Csicsihaerben sem fordult még elő.
Legutóbb két hónapja érkezett hír négy szibériai tigriskölyök egy anyától történő, csaknem egyidejű születéséről. A helyszín az északkeleti Hejlungcsiang tartomány tigrisparkja volt, ahol az elmúlt évtizedekben ezerre nőtt a félvadon élő szibériai tigrisek száma. A parkban tavaly 105-en látták meg a napvilágot.
A szibériai, más néven amuri vagy mandzsúriai tigrisek a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak. Vadon elsősorban az orosz távol-keleten, Szibériában, Északkelet-Kínában és a Koreai-félsziget északi részén fordulnak elő. Feltételezések szerint kevesebb mint 500-an lehetnek, közülük 18-22 élhet a kínai erdőkben.

MTI

Meteoprog.hu

Ez érdekelni fogja