When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nyaralás Bulgáriában

Bulgária éghajlata mind európai, mind ázsiai hatásokkal egyaránt rendelkezik. Tengerpartja csak úgy vonzza az üdülni vágyókat. Hosszú, finomhomokos strandjai mellett ott vannak az erdős dombok és a lenyűgöző Balkán-hegység. Akár egy fürdőzés a kristálytiszta tengerben vagy szórakozás a nyaralóközpontok lüktető éjszakai életében - mindenki számára felejthetetlen nyaralást garantálnak a Bulgáriában eltöltött napok.

 

Nyaralás Bulgáriában

A Fekete-tenger bolgár részén számtalan szálloda, apartman és szórakozóhelyek sokasága várja a turistákat. Az itteni tengerparti üdülést mérsékelt éghajlat és sok napsütéses nap kíséri. Ha Bulgária éghajlatáról és természetéről beszélünk, feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy 2000-ben Albena, Sunny Day, Elenite, St. Vlas, Napospart, Szozopol, Duni tengerparti üdülőhelyek elnyerték a „Kék zászló" kitüntetést. A Kék zászló program (Blue Flag) egy minőségbiztosítási rendszer, mely a strandok és kikötők vizének tisztaságát hivatott jelezni. A programot 1985-ben, Franciaországban indították útjára, ahol olyan helyi strandok kaptak a víz tisztaságát jelölő kék színű zászlót, amelyek betartottak bizonyos víztisztaságra és szennyvízkezelésre vonatkozó előírásokat. Ennek köszönhetően is jelentősen nőtt az ideutazók száma, sok pihenni vágyó dönt az ökológiailag tiszta tengerpartok mellett.

Nem utolsó sorban a vendégszeretet és a kimagasló szerviz is vonzza a turistákat. Az Aranyhomok (Várna régióban), és a Napospart (Burgas régió) népszerű üdülőhelyek minden igényt kielégítenek, idő főleg a fiatalok szeretnek utazni, ugyanis diszkók, bárok sokasága vonzza a bulizós vendégeket. A nyugisabb, kisgyermekes csalások inkább a kisebb településeket választják, ahol számtalan otthonos és hangulatos apartmanok közül válogathatnak, élvezhetik a természet szépségeit. Meg kell említenünk az árakat is, az éttermekben igen pénztárcabarát, megfizethető áron mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Nyaralás a bulgáriai Fekete-tenger partján minden bizonnyal egy kellemes emléket hagy maga után, az ember mindig vissza vágy ebbe a csodálatos barátságos országba. 

Egyéb érdekes utícél: Görögország - álomország

 

Ez érdekelni fogja