When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Görögország – álomország

Görögország, a jelenleg sajnos gazdaságilag a csőd szélén egyensúlyozó ország a világ egyik legkecsegtetőbb úticélja. Ha másért nem, akkor legalább a Bazi nagy görög lagzi című film kacagtató jelenetei miatt érdemes utánanézni.

 

Görögország – álomország

De ha jobban érdekel a történelem és a látványosságok, akkor is ezt az országot ajánljuk. Hiszen Görögországot az európai kultúra bölcsőjének nevezzük, nem véletlenül. Itt alakultak ki ugyanis a mai európai kultúra alapjai. Olyan történelmi látnivalókkal rendelkezik, melyeket kár lenne kihagyni. Kinek ne lenne ismerős például a görög főisten, Zeusz neve? Vagy a szűz istennő, Pallasz Athéné? Előbbi templomának maradványait és utóbbi máig látogatható szentélyét, a Parthenónt érdemes útba ejteni az Akropoliszon, ha Athén az egyik célpont. De ott van az ókori katonaváros, Spárta vagy az istenek lakhelyének tartott Olimposz hegység is. E majd háromezer méter magas hegyen érdemes túrázni a nagyobb kihívást keresőknek, igen változatos növény- és állatvilággal rendelkezik. Különleges látványt ígérnek a Meteorák és az Athosz-hegyi kolostorköztársaság. Utóbbi miniállam, nem turisztikai terület, több mint ezer éve ortodox szerzetesek lakhelye. Csak férfiak látogathatják, szigorúan nagykövetségről szerzett ajánlólevéllel. De akinek ez megadatik, az felejthetetlen élménnyel gazdagodhat.

Görögország egyik legismertebb szigete Kréta, utazásunk során érdemes ide is ellátogatni. Azonban ha valaki mindössze néhány önfeledt napot akar a tengerben lubickolva eltölteni, az ország akkor is kitűnő választás. Kristálytiszta azúrkék víz, hófehér homok, a partot szegélyező sejtelmesen szép fehér sziklák várják a látogatókat. A görög kisvárosok fehér falú házai között pedig érdemes egy kellemes sétát tenni, megkóstolni az igazi görög salátát, estefelé pedig lejteni egy vidám hangulatú körtáncot a messze földön vendégszeretetükről híres helyiekkel karöltve...

Egyéb érdekes utícél: Öt ok, miért nyaralj Horvátországban

 

 

 

Ez érdekelni fogja