When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Öt ok, miért nyaralj Horvátországban

Nyár, hőség, olvadó aszfalt, tikkadt ajkak, kókadt fejek a taposómalomban. Ha te is alig bírod a hőségben gubbasztást, és a főnököd zsarnoksága is egyenes arányban növekszik a hőfok emelkedésével, épp itt az ideje, hogy szabadságra menj és nyaralj Horvátországban! Ha pedig vakáció, akkor irány a vízpart! Hogy megkönnyítsük az irány behatárolását, ma az egyre népszerűbb Horvátország mellett szólunk pár jó szót, s elmondjuk, miért érdemes itt eltölteni azt a néhány várva-várt gondmentes napot.

 

Öt ok, miért nyaralj Horvátországban

    1. Mert az Adriai-tenger partján terül el

Bizony. Van tengere. Nem is akármilyen. Kristálytiszta és olyan kék a vize, amilyet képeslapokon is csak photoshoppal érnek el az ügyes szerkesztők. A kék mentazöldbe hajló világos türkiz árnyalatától egészen a legharsogóbb királykékig mindent láthatsz. A napfénytől csillogás és fehéren ringó sirályok pedig már-már giccsesen széppé teszik a látványt.

 

    2. Mert közel van

Annyira közhely és annyian leírták már, de így van, néha a közhelyek rejtik a legnagyobb igazságokat. A nagy kékségben való csobbanáshoz Budapesti indulással például mindössze 560 kilométert kell megtenni Rijekáig, a legnépszerűbb üdülőhelyek egyikéig. De Zadar is csak 620, Dubrovnik pedig 1040 kilométer autóval.

 

    3. Mert nem kell repülőre ülnöd

Közelségéből adódóan nyugodtan kocsiba ülhetsz, ami jelentősen megkönnyíti a családos, kisgyerekes utazást. De ha a haverokkal kelsz útra négy keréken, az is felejthetetlen és kalandos zötykölődést ígér a tenger habjainak hűse mellé.

 

    4. Mert elérhető áron kapsz jó minőséget

Sajnos a nyaralásnál is számít, milyen mélyen tudunk a zsebünkbe nyúlni. Ezért különösen jó hír, hogy Horvátország azoknak is ideális, akik nem tudnak egy vagyont költeni a pihenésre. Sőt, ha tudsz előre tervezni, és korán foglalsz szállást, akkor még többet megtakaríthatsz. Azoknak, akiknek a megfizethető szállás mellett fontos a kényelem, a horvát tengerpart apartmanok sokaságát kínálja. De ha nyitott vagy a sátorozásra, kitűnő, jól felszerelt kempingeket is találsz. Nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor reggel a sátorból kilépve a kelő nap sugaraiban fürdő kékség tárul a szemed elé...

 

    5. Mert az aktív pihenést kedvelők is megtalálhatják számításaikat

Dombok, hegyek várják a túrázni, tenger pedig a csobbanni vágyókat. Rengeteg sportlehetőség kínálkozik a mozogás szerelmeseinek. Aki szeret barangolni, letűnt korok nyomai után kutathat, a várost nézni vágyók pedig olaszos sikátorokban fedezhetik fel a mediterrán életérzést. Finomabbnál finomabb étkek várják a kulináris különlegességekre vadászókat. Aki pedig egyszerűn friss levegőt szippantana, azt a fenyő, babér, tenger és olajfa illatának utánozhatatlan egyvelege hívogatja sétálni vagy épp egy padon ücsörögve a tengerben gyönyörködni.

 

Egy szó, mint száz: használjuk ki a jó időt, és ne habozzunk meglátogatni a természeti kincsekben gazdag Horvátországot!

Egyéb érdekes utícél: Görögország - álomország

 

Ez érdekelni fogja