When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Lecsapott a dél-mexikói partvidékre az idei szezon első hurrikánja

A vihar kíséretében érkező eső áradásokat okozott, a szél fákat csavart ki. 

Lecsapott a dél-mexikói partvidékre az idei szezon első hurrikánja

Lecsapott Dél-Mexikó gyéren lakott csendes-óceáni partvidékére helyi idő szerint szerdán az idei szezon első hurrikánja. A Barbara névre keresztelt hurrikánnal hozzák összefüggésbe a hatóságok két ember halálát: egy 61 éves amerikai szörfözés közben vízbe fulladt, illetve egy 26 éves mexikói férfi akkor halt meg, amikor megpróbált átkelni egy megduzzadt patakon. Manuel Maza, az Oaxaca állambeli polgári védelem igazgatója közölte, hogy 14 halászt eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

Az amerikai hurrikán-előrejelző központ szerint a vihar az Oaxaca állambeli Salina Cruztól 130 kilométerre keletre csapott le a partvidékre, óránkénti 120 kilométeres széllökések kíséretében. A hurrikán 15 kilométert tesz meg óránként észak-északkelet felé tartva, és várhatóan a nap folyamán jelentősen veszít erejéből.

A térségben bezárták a hajókikötőket, nincs tanítás az iskolákban, és a hatóságok elővigyázatosságból evakuálják a vihar útjában álló településeket.

Az amerikai hurrikán-előrejelző központ szerint az idén az átlagosnál kevesebb hurrikán várható a térségben. A Barbara szokatlanul korán kezdte az idei hurrikánszezont: az 1966 óta vezetett statisztikák szerint ez a második legkorábban érkezett forgószél, ráadásul eddig egy hurrikán sem ért partvidéket ilyen messze keleten. A hurrikánok általában a nyugatabbra fekvő Acapulco térségében szoktak kialakulni.

MTI

 

Ez érdekelni fogja