When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Videó: így néz ki a tornádó belülről

Egy kansasi tornádó belsejében készített videót két amerikai viharvadász. A legalább 240 kilométer/órás sebességű szél feltépte a jármű ajtaját és leszakította a tetőn elhelyezett műszereket, de végül nem borította fel. A Stormchasingvideo felvétele. 

Videó: így néz ki a tornádó belülről

Több tucat tornádó söpört végig múlt héten az Egyesült Államok közép-nyugati és déli államaiban. Valószínűleg más nem örült az extrém időjárásnak Brandon Ivey-n és Sean Casey-n, a két viharvadászon kívül. A páros különleges felvételeket készített az ötfokozatú Fudzsita-skála szerint 3-as és 4-es erősségű forgószél belsejéből: A tornádó a kansasi Smith Centertől északnyugatra vonult el (a helyszín itt van a Google térképén, a kisváros Kansas északi részén fekszik). A 241-282 kilométer/órával tomboló szél feltépte az egyik viharmegfigyelő autó ajtaját, és leszakította a tetőn elhelyezett műszereket, de a jármű végül a földön maradt.

Forrás. origo.hu

 

Ez érdekelni fogja