When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Segélyakciót indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Segélyakciót indít az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) a kedden történt nagy erejű, 7,8-as erősségű iráni földrengéskárosultjainak megsegítésére. 

Segélyakciót indít az Ökumenikus Segélyszervezet

 A magyar segélyakció előkészítésére a segélyszervezet Iránba küldte egy munkatársukat - közölte a karitatív szervezet az MTI-vel.
    A közlemény szerint a természeti katasztrófát követő órákban felvették a kapcsolatot helyi partnerszervezettel, az Operation Mercy - Irannal, amely már a katasztrófa sújtotta térségbe irányította munkatársait, és részt vesz a károk helyszíni felmérésében. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa úton van a térségbe, hogy a partnerszervezettel együttműködve kapcsolódjon be a segítségnyújtásba.
    Az utóbbi 40 év legerősebb földrengése több ezer kilométeres körzetben volt érezhető Irán és Pakisztán határvidékén, így a térséget jellemző alacsony népsűrűség ellenére is a halálos áldozatok magas számától lehet tartani - hangsúlyozza az ÖS-közlemény.
    Az iráni köztévé azt jelentette, hogy legalább negyvenen vesztették életüket a természeti csapásban, de az iráni hatóságok szerint akár több száz is lehet a halálos áldozatok száma.

MTI

Ez érdekelni fogja