When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés rázta meg Iránt, az Öböl-országokban is érezhető volt

Nyolcas erősségű földrengés rázta meg kedden Irán Pakisztánnal határos térségét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS). Az iráni hatóságok közlése szerint félő, hogy több száz a halálos áldozatok száma.

A földrengés epicentruma a pakisztáni határ közelében volt. 

Erős földrengés rázta meg Iránt, az Öböl-országokban is érezhető volt

Az Öböl-országokban is érezhető volt a keddi iráni földrengés: az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben több felhőkarcolót és irodát is kiürítettek.Dubaj üzleti negyedében több felhőkarcolóban pánikba estek és az utcára menekültek az emberek - mesélték szemtanúk. Az AFP helyszínen tartózkodó újságírója arról számolt be, hogy több ezren gyűltek össze a Jumeirah Lake Towers nevű komplexum felhőkarcolói előtt a tengerpart közelében.

Helyi lakosok elmondása szerint határozottan érzékelték a földmozgást Kuvait tengerparti térségeiben, Szaúd-Arábia keleti részén és Ománban is. Bahrein fővárosában, Manámában több épületet is kiürítettek az üzleti negyedben a rengés miatt.

Az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint nyolcas erősségű földrengés rázta meg Irán Pakisztánnal határos térségét. A teheráni állami televízió jelentése szerint legalább negyvenre tehető a halálos áldozatok száma.

MTI

 

 

 

Ez érdekelni fogja