When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ukrajnában 84 településen küzdenek az árvízzel

Ukrajnában a huszonhétből jelenleg nyolc megyében összesen 84 települést sújtanak a vízszintemelkedés miatti tavaszi áradások - közölte kedden a katasztrófavédelmi szolgálat.

Ukrajnában 84 településen küzdenek az árvízzel

Az árvízzel küzdő települések többsége - szám szerint 63 - a főváros környékén található. Nyugat-Ukrajnában, Vinnicjában 9 településen okoz gondokat az áradás, a többi érintett település a nyugati országrészben, Ivano-Frankivszk, Lviv, Volin és Rivne megyékben, valamint a Kijev megyével Észak-Keleten szomszédos Csernyihiv megyében található.


Az autóutakat kezelő állami vállalat közlése szerint a főbb utak járhatók, az árvíz-sújtotta térségben viszont több alacsonyabb rendű úton vízátfolyások miatt korlátozzák a forgalmat.

Csernyihiv megyében egy falu közúton megközelíthetetlenné vált az áradások miatt, az ott lakóknak csónakokon szállítanak élelmiszert a mentésben résztvevők.

Hétfőn a katasztrófavédelem szakemberei csaknem 73 ezer köbméter vizet szivattyúztak ki az elárasztott házakból, illetve területekről, április 2. óta pedig összesen közel 597 ezer köbmétert. 

Az előrejelzések szerint április 9. és 11. között Csernyihiv megyében a folyók vízszintjének további, csaknem fél méteres emelkedése várható.

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja