When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Folytatódik az árhullámok levonulása a Felső-Tisza-vidékén

Folytatódik az árhullámok levonulása a Felső-Tisza-vidék folyóin, a Túron mérsékelték az árvízvédelmi készültséget - közölte a térségi vízügyi igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel.

Folytatódik az árhullámok levonulása a Felső-Tisza-vidékén

Bodnár Gáspár elmondta: a Tisza jobb partján Vásárosnamény és Lónya, valamint a folyó bal parti védvonala mentén Vásárosnamény és Szabolcsveresmart között változatlanul elsőfokú a készültség, Szabolcsveresmart és Gávavencsellő között azonban marad a vasárnap elrendelt másodfokú riasztás.


A Túron elsőfokúra mérsékelték a riasztási szintet, a Krasznán Nagyecsed és Olcsva között továbbra is harmad-, máshol másodfokú az árvízvédelmi készültség. A Szamoson folytatódik a lassú apadás, a Lónyay-főcsatorna két szakaszán még mindig másodfokú készenlét keretében védekeznek - ismertette a védelemvezető.

A térségben a belvízzel elöntött terület nagysága megközelíti a 23 ezer hektárt, a 14 működő szivattyútelep 2,7 millió köbméter belvizet emelt át a főbefogadókba. A vízügyi igazgatóság az összes belvízvédelmi szakaszán készültséget tart, csakúgy mint két vízgazdálkodási társulat és nyolc megyebeli település - tette hozzá Bodnár Gáspár.

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja