When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés Tajvanon

Erős földrengés rázta meg a tajvani főváros, Tajpej épületeit szerdán. A szigetország egész területén érezhető rengés következtében legkevesebb húsz ember megsérült - közölték az illetékes hatóságok.

Erős földrengés Tajvanon

A helyi idő szerint délelőtt 10 óra után néhány perccel bekövetkezett földmozgás az amerikai geofizikai központ (USGS) szerint 6-os, a tajvani meteorológiai ügynökség szerint 6,1-es erősségű volt. A mérések alapján epicentruma Nantou városától 48 kilométerre keletre, fészke pedig 20,7 kilométeres mélységben lehetett.


A tűzoltóság közlése szerint a rengés következtében legkevesebb húszan megsérültek. A természeti csapás egy helyen tüzet is okozott.

Rövid időre szüneteltették a tajpeji metró közlekedését, és leállították az ország nagy sebességű vasúthálózatának összes szerelvényét is a hálózat rutinszerű ellenőrzéséig.

Tajvan két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, ezért a szigeten gyakoriak a kisebb földrengések. Nantou megyében volt az epicentruma az 1999. szeptemberi, 7,6-es fokozatú nagy erejű földrengésnek, amelyben 2400 ember vesztette életét, s amely a sziget közelmúltbeli történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája volt.

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja