When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Márciusi havazás: Kijev ismét megbénult

Még mindig nem sikerült helyreállítani 101 ukrajnai településen az áramellátást, eközben kedd délelőtt ismét hatalmas dugók alakultak ki a fővárosban, Kijevben.

Márciusi havazás: Kijev ismét megbénult

Az ukrán katasztrófavédelem keddi közlése szerint eddig 1101 településen állították helyre az áramszolgáltatást, ugyanakkor továbbra sincs áram a kelet-ukrajnai Poltava megye 78 és a vele szomszédos Szumi megye 23 településén.

Eközben továbbra is gyalog gyorsabb, mint autóval közlekedni a fővárosban. A Yandex internetes keresőoldal a kijevi dugóhelyzetet a tízes skálán a maximumra értékelte a délelőtt kilenc óra körüli csúcsforgalomban. A belvárosban átlagosan óránként 5-10 kilométeres sebességgel tudtak csak haladni a járművek. 

A híradások szerint a hatóságok állításaival ellentétben még mindig számos utat nem tisztítottak meg a hótól, továbbá több baleset is akadályozta a forgalmat.

A keddi dugóhelyzet kialakulásához az is jelentősen hozzájárult, hogy a péntektől kezdve három napon át tomboló hóvihar után ez volt az első munkanap. A kijeviek hétfőre ugyanis munkaszüneti napot kaptak.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint Kijevben eddig csaknem 44 800 személyt vontak be a hó eltakarításába, és csaknem hatezer kotrógépet vetettek be.

Az ukrán fővárosban három nap alatt több mint félméternyi hó esett, hasonlóra március végén utoljára 1881-ben volt csak példa.
MTI 

Ez érdekelni fogja