When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Este érkezik az ítéletidő Dél-Romániába

A román rendőrség közlekedési tájékoztatási központja (Infotrafic) nem ajánlja az autósoknak, hogy a hétfő estétől kedd délutánig várható ítéletidőben Románia déli megyéibe induljanak.

Este érkezik az ítéletidő Dél-Romániába

Az Infotrafic központ azt javasolja azoknak az autósoknak, akiknek halaszthatatlan útjuk van Romániába, hogy az elindulás előtt mindenképpen tájékozódjanak, készítsék fel téli útviszonyokra járműveiket, és az időjárási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek.

A figyelmeztetés azokra a megyékre érvényes, amelyekre a romániai Országos Meteorológiai Szolgálat sárga, illetve narancssárga színű figyelmeztetést bocsátott ki. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfő este 20 órától kedd délután 14 óráig nagy mennyiségű csapadék és erős szél várható Erdély déli peremvidékén és az ezektől délre fekvő területeken. A figyelmeztetés Erdélyben Krassó-Szörény, Hunyad és a székelyföldi Kovászna megyére, valamint Brassó és Szeben megye déli részeire érvényes.

A meteorológusok előrejelzése szerint a csapadék elsősorban hó formájában fog lehullani, és az óránkénti 55-60 kilométeres sebességgel fújó szél hótorlaszokat képezhet az utakon. A meteorológiai szolgálat kedden a 4 és 14 óra közötti időszakra adta ki a narancssárga riasztást Bukarestre és a fővárostól nyugatra eső dél-romániai megyékre. Itt a széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.
MTI 

Ez érdekelni fogja